Her er vinnerne av årets Hopp for hjertet
Vi gratulerer klasse 6A på Solbakken skole som nasjonal vinner av årets hoppetaukonkurranse!
I tillegg til den nasjonale vinneren ble det kåret vinnere fordelt over hele landet. I oversikten under finner dere oversikt over vinnerne. Vi takker for strålende innsats i årets konkurranse, og ønsker dere velkomne til å delta i konkurransen i 2022!
Det var mange klasser som hoppet seg til maksimal poengsum i årets konkurranse. Vinnerne av konkurransen er trukket ut blant klassene som har hoppet seg til flest poeng. Vi tar kontakt med klassene for premiering.
- 6C på Risør barneskole (Agder)
- 6. klasse på Moe skole (Vestfold)
- 6. klasse på Kylstad skole (Hedmark)
- 5. og 6. klasse på Stette Friskule (Møre og Romsdal)
- 6. klasse på Maurnes skole (Nordland)
- 6. klasse på Nordkjosbotn skole (Troms)
- 4A på Ljan skole (Oslo)
- 4. klasse på Flå skole (Buskerud)
- 5. trinn på Tasta skole (Rogaland)
- 7. klasse på Skånevik skule (Hordaland)
- 4. klasse Karasjok skole (Finnmark)
'- 6. klasse på Borgund skole (Sogn og Fjordane)
- 6. klasse Longyearbyen skole (Svalbard)
- 4. klasse på Vesterdalen skole (Agder)
- 5B på Kjeldas skole (Vestfold)
- 4. klasse Etnedal skule (Oppland)
- 6. klasse Bud barne- og ungdomsskole (Møre og Romsdal)
- 5. klasse Bodesjøen skole (Nordland)
- 5. klasse Lavangen skole (Troms)
- 4. klasse Lilleaker skole (Oslo)
- 6. klasse på Østgård skole (Akershus)
- 5. klasse på Sandved skole (Rogaland)
- 6. klasse på Vanvikan skole (Trøndelag)
- 5A på Vennesla skole (Agder)
- 4. klasse på Tveit skule (Telemark)
- 5. klasse Steinerskolen på Hedemarken (Hedmark)
- 4. klasse på Molde Friskole (Møre og Romsdal)
- 5. klasse Saltstraumen skole (Nordland)
- 4. klasse Rudolf Steinerskolen (Oslo)
- 6A Ambjørnrød skole (Østfold)
- 6. klasse Eide skole (Rogaland)
- 6. klasse Nyborg skole (Trøndelag)
Om konkurransen @hl>
Hopp for hjertet er en hoppetaukonkurranse for skoleklasser på 4.-7.trinn. Konkurransen arrangeres av Nasjonalforeningen for folkehelsen, og gjennomføres 4.-12. mai i 2021. Frist for påmelding er 9. mars. Deltakelse i konkurransen er gratis, og påmeldte klasser får tilsendt utstyret som trengs for å delta.
Hvorfor arrangerer Nasjonalforeningen for folkehelsen Hopp for hjertet?
Med Hopp for hjertet ønsker Nasjonalforeningen for folkehelsen å inspirere til økt fysisk aktivitet i skolen. Vi ønsker å bidra til at elevene får en positiv opplevelse av å være fysisk aktive og trivsel i fellesskap. Alle elever skal kunne delta i Hopp for hjertet sammen med klassen. Elever som har utfordringer med å hoppe, kan for eksempel slenge tauet. Det er også mulig å inkludere alternative aktiviteter i konkurransen, slik at alle elevene i klassen kan delta. Hensikten er at elevene skal være aktive og ha det gøy sammen. Ta gjerne kontakt med oss dersom det er elever i din klasse som har utfordringer med å delta, så finner vi en god løsning sammen.
Slik foregår konkurransen
Konkurransen foregår ved at klassene hopper tau i friminuttet og/eller undervisningstiden. Elevene får poeng for antall minutter de er i aktivitet hver dag, og det er maksimalt mulig å hoppe seg til 60 poeng per elev per dag. Poengene regner ut fra tiden elevene er aktive med i leken, det vil si at de får poeng for å hoppe, slenge tauet og står i hoppekø. Dette gjelder også dersom dere inkluderer andre aktiviteter i konkurransen for at hele klassen skal kunne delta. Elevene får poeng for antall minutter de er aktive med i aktivitetene.
I løpet av konkurranseperioden publiseres det daglige hoppeutfordringer på denne nettsiden som elevene kan gjennomføre. Elevene får 10 poeng per gjennomført utfordring. Utfordringene kan gjennomføres flere ganger, og elevene får da tilsvarende mange poeng. Utfordringene kan gjennomføres på skolen og hjemme. På denne måten kan elever som gjennomfører skoledagen hjemmefra, har kortere dager på skolen, eller er i karantene på grunn av Covid-19 delta i konkurransen sammen med klassen sin. Det er også mulig å dele opp klassen i mindre grupper, der noen elever hopper tau mens andre gjennomfører hoppeutfordringer slik at elevene spres på flere aktiviteter. Poengene elevene får for å gjennomføre utfordringene inngår elevenes totale poengscore der det maksimalt er mulig å hoppe seg til 60 poeng per dag per elev. For eksempel kan elevene hoppe i 30 minutter og gjennomføre tre utfordringer for å oppnå 60 poeng og maksimal daglig poengsum.
Registrer gjerne elevenes poeng daglig på plakaten dere får tilsendt sammen med hoppetauene. Dersom dere ikke har fått tilsendt plakaten, finner dere den her. Den digitale plakaten gjør det enkelt for elever som gjennomfører skoledagen hjemmefra å fylle inn sine egne poeng. Klassens totale poengsum registreres av læreren som meldte på klassen etter at konkurransen er avsluttet, med frist 20. mai. Registreringen foregår på denne nettsiden. Nettsiden beregner klassens gjennomsnittspoengsum slik at antall elever i klassen ikke er avgjørende for klassens vinnersjanser.
Klassen som har hoppet seg til flest poeng vinner konkurransen. Det kåres en nasjonal vinner. I tillegg trekkes det vinnere fra de klassene som har høyest poengsum, slik at flere klasser fra hvert fylke blir premiert for sin deltakelse. Klassene premieres med pengepremier til klassekassen.
Bli inspirert til hvordan hoppetau kan inkluderes i skoledagen @hl>
Hoppetau gir mulighet for å være kreativ i undervisningen. Når man hopper tau samtidig som man øver på gangetabellen eller staver engelske gloser blir undervisningen ekstra morsom, variert og sosial. Å hoppe tau passer for alle, om man ikke kan hoppe kan man for eksempel svinge tauet eller kanskje kan man hoppe på ulike måter som gjør det mulig for alle å delta. Under finner du seks videoer som gir inspirasjon til hvordan hoppetau kan inkluderes i undervisning og friminutt.
Dersom du har tips og ideer til andre måter hoppetau kan brukes for å få en aktiv skolehverdag, ta kontakt med oss slik at vi kan dele gode ideer med hverandre.
Matematikk: gangetabellen | Matematikk: statistikk | Norsk og engelsk: alfabetet |
Norsk og engelsk: staving av ord | Påfyll av energi | Taulek i friminuttet |
Åpningsarrangementet sendes også på Elevkanalen.
Kontakt oss @hl>
Send en e-post til hoppetau@nasjonalforeningen.no, eller ring oss på tlf. 40 44 57 82
Ønsker du å lese Nasjonalforeningen for folkehelsen sin personvernerklæring og få informasjon om hvordan vi ivaretar personvern i forbindelse med Hopp for hjertet, finner du informasjon om dette her.